preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Domjanića Zagreb

Login


   

Tražilica

e-Dnevnik za učitelje

            e-Dnevnik za nastavnike

            Upute za nastavnike

            Upute za razrednike

            Video upute za nastavnike

            m-token - Aplikaciju je moguće preuzeti, za Android uređaje na Google Play Storeu, a za iOS uređaje na Apple App Storeu. Za aktivaciju je potrebno kontaktirati CARNetov helpdesk putem e-maila helpdesk@skole.hr

            Upute za instalaciju m-tokena.

e-Dnevnik za učenike i roditelje 

         e-Dnevnik za učenike i roditelje

           Upute za korištenje 

Pristup je dozvoljen isključivo pomoću AAI@edu za učenike i roditeljima registriranim u sustavu e-Građani.

Upisi u 1. razred

Školski kurikulum

Vozni red linije 701

BIZEK

7:25   10:10    12:00    12:45   13:25   14:30   18:00    18:50   19:40

ŠKOLA

11:35   12:25   13:15   14:05   17:35   18:25   19:15

TRASA AUTOBUSNE LINIJE 701

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Ograničavaju li ti roditelji pristup internetu?

Office 365 za škole

Besplatna Office 365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.

Prijavite se svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom.

e-Lektire

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku.

AAI@edu korisničko ime i lozinku možete dobiti kod administratora (tajništvo) vaše škole.

NIKOLA TESLA PORTAL

Za prijavu potrebno je imati AAI@edu korisničko ime i lozinku.

AAI@edu korisničko ime i lozinku možete dobiti kod administratora (tajništvo) vaše škole.

KORISNE POVEZNICE


Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 10. 2010.

Ukupno: 797450
Danas: 18
Razredna nastava
“AHA! POKUSI”
Administrator / datum: 16. 4. 2018. 23:03

U četvrtak - 12.4. i petak - 13.4. 2018. na školskom igralištu održana je znanstvena predstava za učenike od 1. do 3. razreda. Profesor Filip Mužina pokazao je učenicima poučne i zanimljive pokuse iz kemije te na taj način približio učenicima svijet znanosti. Učenici su bili oduševljeni izvođenim pokusima, a posebno njihovim  iznenađujućim reakcijama.

 “AHA! POKUSI” su popularno – znanstvene radionice za djecu nižih razreda koje će se održavati u učionicama naše škole. Cilj ovih radionica je popularizacija znanosti među najmlađim uzrastima. Radionice nude impresivne i zabavne pokuse uz iskustveni pristup što znači da djeca samostalno izvode eksperimente uz stručno vodstvo. Učenicima se pruža prilika da na siguran način i u sigurnom okruženju izvode različite znanstvene pokuse koji su prilagođeni njihovom uzrastu, a ove radionice su također i odličan uvod za daljnje razumijevanje predmeta poput fizike i kemije.

Za informacije o upisima učenici se mogu obratiti svojim učiteljicama, a u fotogaleriji možete  pogledati zanimljive detalje znanstvene predstave.

 

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]Uskrsna radionica u 2.d razredu
Carla Gajšak / datum: 9. 4. 2018. 21:34


Uoči Uskrsa, u 2.d organizirana je radionica u kojoj su učenici u produženom boravku izrađivali ukrase od vune. Na radionici su učenici uz pomoć učiteljice Tene Diklić izradili piliće i zečeve koristeći vunu.
Ugodno ozračje, zabavna i kreativna aktivnost stvorila je odlične rukotvorine učenika drugog razreda. Ruke su naše najveće blago, njima stvaramo, pomažemo jedni drugima, grlimo.


[OPŠIRNIJE]Kako i zašto štedjeti?
Administrator / datum: 22. 3. 2018. 17:27

Zašto trebamo novac i kako njime raspolagati naučili su učenici 1.a, 2.a i 4.a razreda za koje je 20. ožujka 2018. na satovima razrednika organizirana Financijska edukacija. Učenici su kroz zabavne i dinamične radionice shvatili da je štednja jedan od učinkovitih načina raspolaganja novcem. Dječje želje su velike, a nakon ove radionice mnogi učenici su se približili spoznaji kako ih ostvariti. Financijsku edukaciju za učenike naše škole pripremile su djelatnice Privredne banke Zagreb.

 

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Administrator / datum: 6. 3. 2018. 14:50

U srijedu 28.veljače.2018. obilježen  je Dan ružičastih majica – Nacionalni dan protiv vršnjačkog nasilja. Ove godine su učenici i djelatnici Osnovne škole Dragutina Domjanića  odlučili obilježiti taj dan te na taj način podržati borbu protiv vršnjačkog nasilja. Učenici i djelatnici su u školu došli u ružičastim majicama .

Tijekom tjedna provodili  smo različite radionice  kako bi se djeci ukazalo na borbu protiv nasilja, izrađivali smo plakate s porukama….. Poruke su osvježile interijer naše škole, a ostat će kao trajni podsjetnik svim učenicima, učiteljima i posjetiteljima da nasilje nikada ne smijemo tolerirati i pred njim zatvarati oči.

Učenici 4.a i njihova učiteljica sudjelovali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska gdje su ukratko pokazali kako su obilježili taj Nacionalni dan protiv vršnjačkog nasilja .

Završna svečanost održana je u predvorju škole, a u kratkom programu, svi učenici koji su bili u ružičastim majicama  otpjevali su i otplesali službenu himnu ovog dana  „Život nije siv„  pjevačice Mije Dimšić  koja je bila gost iznenađenja .

 

Zajedničkim fotografiranjem  završilo je obilježavanje Dana ružičastih majica.

 

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]RECI NASILJU NE, ZAGRLI LJUDE SVE! - Dan ružičastih majica
Carla Gajšak / datum: 27. 2. 2018. 19:08

Pokret je nastao u Kanadi potaknut dirljivom pričom srednjoškolca koji je u znak podrške majci oboljeloj od raka odlučio u školu obući ružičastu majicu čime je postao žrtva nasilja. U znak potpore u pomoć mu je priskočila grupa dječaka koji su, podijelivši ružičaste majice školom, odaslali poruku o važnosti tolerancije i nenasilničkog ponašanja. Njihova poruka uskoro je poprimila globalni karakter, a u Hrvatskoj je s obilježavanjem toga dana prvi započeo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja 2014. godine.

2017. godine Hrvatski sabor je Dan ružičastih majica jednoglasno proglasio Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.

I mi ćemo se ove godine uključiti i pokazati dio onog što ostalih 364 dana u godini pokušavamo živjeti.

Pridružite nam se u srijedu, odjenite ružičastu majicu, dignite glas, zapjevajte s nama himnu Nacionalnog dana, Život nije siv, naše popularne pjevačice Mie Dimšić točno u 12:30 sati.

https://www.youtube.com/watch?v=mnYjIKOJPD4

 


[OPŠIRNIJE]SUSRET S MAJOM ŠIMLEŠOM U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI
Carla Gajšak / datum: 25. 2. 2018. 22:00

Maja Šimleša osim svog profesionalnog posla prevoditeljice s talijanskog i španjolskog jezika ima i drugu ulogu sretne mame djevojčice koja ide u našu školu. Stoga se rado odazvala pozivu na susret s učenicima trećih razreda. Ispričala nam je kako ju je upravo njena djevojčica inspirirala da se odvaži i napiše slikovnicu u stihovima o avanturama žirafe Suli.

Na radionici su se smišljale pričice, pisali se i stihovi i rime. Bilo je zabavno i poučno. Hvala mami Maji što nas je uveselila i potakla dječju maštu na stvaralaštvo.

Renata Žuškin


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Izgled zavičaja
Vanja Pavlić / datum: 2. 11. 2017. 20:22

U petak, 20. listopada 2017. u Parku prirode Medvednica održana je druga terenska nastava za učenike trećih razreda.

Učenici su u pratnji svojih učiteljica putovali zagorskom stranom preko Gornje Bistre i Pila do planinarskog doma Grafičar. Putem su uočavali i promatrali izgled i reljefna obilježja  brežuljkastog zavičaja te na taj način ponovili sadržaje iz prirode i društva.

Nakon kraćeg odmora i doručka u prirodi, učenici su podijeljeni u manje skupine. Uz stručno vodstvo edukatora suradnika Parka prirode Medvednica učenici su obišli Rudnik Zrinski i upoznali način života i rada rudara. Veselo su sudjelovali u edukativnim igrama i radionici o šišmišima te upoznali biljni i životinjski svijet u Parku prirode Medvednica. Između radionica pronašli su vremena za igru i druženje.

Uspješnosti terenske nastave  uvelike je pridonio prekrasan jesenski dan.

Blanka Anić

FOTOGALERIJA

 


[OPŠIRNIJE]Svojem psu možeš reći sve....osim zbogom
Administrator / datum: 18. 10. 2017. 10:01

 Povodom Međunarodnog dana žaštite životinja učenici trećeg razreda uključili su se u projekt "Svojem psu možeš reći sve....osim zbogom". Provođenje projekta potpomogla je Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede, koja nam je dostavila radne materijale za učenike pripremljene na zabavan i djeci lako razumljiv način, a osmišljene u cilju podizanja svijesti o potrebi odgovornog ponašanja prema životinjama, te djelovanja u svrhu zaštite i dobrobiti pasa.

Kroz različite aktivnosti u nastavi hrvatskog jezika, likovne kulture i sata razrednika, od 4.- 6. listopada djeca su postala "junaci svome psu" o čemu su dobili i priznanja.
Poseban interes i oduševljenje izazvao je susret s Binkom, psom - pomagačem. Naime, gđa. Ljubica Vrbanac iz udruge Agiliti upriličila je demonstraciju vještina psa tragača, kao i pravilne načine prilaženja psima. Naravno,svi su željeli Binki dati poslasticu, ali su prvenstvo dobili upravo oni učenici koji su imali ne baš ugodna iskustva s ovim četveronožnim prijateljima.
 
Mirjana Ljubotina i Tena Diklić
 
FOTOGALERIJA

[OPŠIRNIJE]Jesen u školskom dvorištu - 2.b razred
Administrator / datum: 5. 10. 2017. 16:21
Malo koja škola u Zagrebu moze se pohvaliti prekrasnim parkom-šumom u vlastitom dvorištu.
Tu blagodat iskoristili su i učenici 2.B da bi u četvrtak, 5.10.2017. u prirodnom okruzenju, u učionici "na otvorenom" naučili razlikovati listopadno od zimzelenog drveća.
Dodirom, pogledom i mirisom uočavali su razlike. Čak smo i grlili drvo, jer po starojapanskoj predaji, drvo se treba zagrliti da bi se dugo zivjelo...
U prirodnom okruzenju lakše se uči a spoznaje su trajne.
Marljivi učenici na nastavi su napravili i mini herbarije.
Nakon današnje nastave još ćemo više uzivati u šuškanju jeseni.
Poruka odraslima: pinklec na rame i pravac na prekrasne gajničke brege.
 
Učiteljica Żeljka Jakopec
 
FOTOGALERIJA

[OPŠIRNIJE]Terenska nastava trećih razreda – Park Maksimir
Unknown / datum: 3. 10. 2017. 08:48

25. rujna 2017. godine održana je prva terenska nastava učenika trećih razreda u Parku Maksimir.

Učenici su sudjelovali u edukativnoj radionici pod nazivom Potraga za blagom, jednoj od brojnih zanimljivih i poučnih radionica iz programa Maksimirski istraživači, Javne ustanove „Maksimir“.

U pratnji svojih razrednih učiteljica i uz stručno vodstvo edukatora, učenici su u potrazi za „blagom“  naučili kako se mogu orijentirati pomoću kompasa i koristeći se stranama svijeta, sjenom, znakovima iz prirode. Učenici su se istovremeno i dobro zabavljali rješavajući zagonetke koje su pronalazili putem i koje su ih vodile do kovčežića s „blagom“.

Uz osvojene medalje i  s osmijehom na licu, učenici su uspješan interaktivni dan u Parku Maksimir završili uz igru na svježem zraku. 

učiteljica Maja Kranjc

Ostale fotografije možete pogledati u foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]LITERARNA SKUPINA I DAN KRUHA
Administrator / datum: 26. 10. 2015. 15:07

Mala literarna skupina je povodom Dana kruha uredila pano na ulazu u školsku zgradu i napisali su nekoliko tekstova o kruhu. Tekstove možete pročitati u nastavku.


[OPŠIRNIJE]Valentinovo u 3.a
Carla Gajšak / datum: 2. 3. 2015. 12:09

Na Valentinovo je u 3.a  bilo opet jako uzbudljivo.

 

 Dječaci su djevojčicama pripremili puno iznenađenja. Po učionici su sakrili bombone koje su djevojčice tražile i natjecale se koja će ih više pronaći. Djevojčica koja je skupila najviše bombona bila je Antea Leljak. Za nagradu je dobila čokoladu. Zatim su Rudi Bauer i Zvonimir Balić odsvirali nekoliko skladbi na gitari.

...


[OPŠIRNIJE]ČETVRTAŠI NA PREDAVANJU
Carla Gajšak / datum: 17. 2. 2015. 21:58

28. siječnja naša je lijepa knjižnica bila gotovo premala da primi sve četvrtaše.  U goste nam je  na poziv Katarine Ratkić  iz 4. c došao Dr Martin Ćuk, pedijatar koji radi u Dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici. Održao je predavanje na temu čovjeka, koje je vezano na naše gradivo prirode i društva. Bilo je tu mnoštvo zanimljivih učeničkih pitanja o tome kako funkcionira ljudsko tijelo i njegovi organi, o pubertetu i zaštiti od bolesti, ovisnostima i drugo.

Tko zna? Možda među ovim učenicima sjede i budući liječnici i liječnice?

Slike pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]ETNO IZLOŽBA - 3.B
Carla Gajšak / datum: 6. 2. 2015. 14:58

Učenici 3.b razreda uz pomoć roditelja i učiteljice organizirao je malu razrednu izložbu predmeta iz prošlosti. Napravili su i svoja obiteljska stabla s precima. Zahvaljujemo Makovom tati što nam je donio pravi stari gramofon na kojem smo slušali vinilne ploče.

Renata Budić, učiteljica 3.b

U fotogariji pogledajte naše radove.

 


[OPŠIRNIJE]RUČNI RAD
Carla Gajšak / datum: 12. 11. 2014. 12:42

Svake srijede nakon naporne nastave skupina djevojčica u kojoj su Zara Berc, Nikolina Krpan, Nika Gunjača, Paola Prepotić, Antea Leljak, Gloria Matanović, Marta Seničić, Antonela Starčević, Tatiana Lipovčan, uzimaju u ruke iglu, konac i krpice te spretno izrađuju unikatne krpene cvjetiće za ukosnice, narukvice, ogrlice ... Izradile su vrećice (frutrole) za mobitele, jastučiće za igle, a sada su u izradi i tzv. "cofleki" s kojima se može ukrasiti torba, neki odjevni predmet i slično. Čeka nas i izrada božičnih ukrasa, također iz krpica.

Bravo cure! Učiteljica Maristela jedva čeka srijedu kad se uz posao i lijepo zabavljamo na našem "šivanju". Ako nam se netko još želi pridružiti, rado ćemo vas prihvatiti. Mi se sastajemo svake srijede, peti (5) sat (u obje smjene).

FOTOALBUM


[OPŠIRNIJE]MAKETE
Carla Gajšak / datum: 12. 11. 2014. 12:32

Učenici trećih razreda su u mjesecu rujnu i listopadu marljivo stjecali znanja o orijentaciji u prostoru. Proučavajući plan Gajnica, učili kako nastaje zemljovid.

U 3.a razredu je na tim satovima bilo jako zanimljivo jer su neki učenici uz pomoć svojih roditelja i kod kuće marljivo radili. Tako su nastale lijepe makete kuća koje su izradili Lovro Lešić, Nika Gunjača, Gloria Matanović, Laura Biuk Bencedić, Zvonimir Balić, Tea Hajdić.

Maketu Gajnica izradio je Rudi Veličan uz pomoć svoje mame. Tatiana Lipovčan je uz pomoć tate u tehnici kaširanja izradila Zagrebačku goru.

Na satovima likovne kulture smo modelirali elemente reljefa pa je i tu nastalo lijepih radova.

Bravo "akači"!

 

FOTOALBUM


[OPŠIRNIJE]4. RAZREDI-TERENSKA NASTAVA U OGULINU
Carla Gajšak / datum: 10. 11. 2014. 13:30

Učenici četvrtih razreda 28. listopada bili su na TERENSKOJ NASTAVI U OGULINU.

Tema je bila Ivanin svijet bajki I posjet Ivaninoj kući. Uz dobru zabavu mnogo smo naučili I o Ogulinskom I Modruškom kraju I njegovim prirodni m ljepotama čija je kruna prekrasno jezero Sabljaci. Gradić  Ogulin je divan sa svojim vrelom Cesarovac, Đulinim ponorom I Klekom u pozadini. Uz svako to mjesto vezana je neka  legenda tako da nam je mašta proradila I prije nego smo ušli u samu Ivaninu kuću bajki. A  što nas je sve dočekalo tamo nismo zamišljali  ni u snovima .  . .                                                                                                                                                    

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]DAN JABUKA U 3.d RAZREDU
Carla Gajšak / datum: 17. 10. 2014. 19:51

13.10.2014. 3.d je obilježio Dan jabuka pečenjem pite od jabuka. Radionicu su vodile mame Zrinka Mikolaci, Željka Masnjak i baka Nena Ćerimagić.

Svi su učenici oduševljeno sudjelovali u radu. Pite su bile odlične! Uz pečenje pite naučili smo i neke narodne običaje vezane uz jabuku.

Pogledajte kako je bilo.

FOTOALBUM


[OPŠIRNIJE]ORIJENTACIJA U PROSTORU - TERENSKA NASTAVA 3 RAZREDI
Carla Gajšak / datum: 7. 10. 2014. 16:01

Učenici 3. razreda proveli su terensku nastavu s temom orijentacija u prostoru. Radili su na uređenim prostorima šume Grada mladih u Granešini. Organizacija programa povjerena je d.o.o. Vladimir Nazor (Zagrebački holding). Učenici su u poludnevnom boravku u Gradu mladih, ponovili, proširili i utvrdili znanja i uvježbavali vještine pod stručnim vodstvom učitelja animatora. Izmjenom obrazovnih, rekreativnih i sportskih sadržaja učenici su osvijestili potrebu poznavanja orijentacije u prostoru. Vjerujemo kako je, ipak, najveća  korist  zajedničko druženje i rad, jačanje kolektiva kroz doprinos pojedinca i poticaj pozitivne slike o sebi.

Učiteljice 3-ih razreda.

 

FOTOALBUM


[OPŠIRNIJE]ŠKOLA EMOCIONALNE PISMENOSTI
Carla Gajšak / datum: 11. 12. 2013. 14:21

Učenici 4.b razreda  naše škole sudjelovali su u projektu Plavog telefona – Škola emocionalne pismenosti .

Projekt je trajao 10 radionica koje je održala prof.soc.ped. Martina Kvarantan.

Nakon što se projekt priveo kraju, za nagradu smo dobili besplatnu terensku nastavu u Eko park – Krašograd, 06.12.2013. gdje smo nakon završenih radionica ,“Traženja  blaga“,takmičenja  i ukusnog ručka dobili diplome za uspješnost u Školi emocionalne pismenosti.

Sve je bilo jako lijepo i uspješno.

                                                       Učenici 4.b  i učiteljica !

U nastavku pogledajte kako nam je bilo na radionicama.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju